persons hand on black background
persons hand on black background

Mit csinál az életvégi dúla?

Támogatást nyújt

Hozzátartozóknak, szeretteknek

 • nyíltan és őszintén beszélni félelmekről, érzelmekről, haldoklásról, annak folyamatáról és tüneteiről

 • kommunikációs csatornát biztosítani a haldoklóval

 • feldolgozni az érzelmeket és a tapasztalatokat

 • ösztönözni a megfelelő módon történő érintést és törődést

 • a fizikai és gyakorlati gondozásban

 • pihenési lehetőség biztosításában a kimerült gondozóknak

 • új hagyományokat beépíteni vagy új rituálékat létrehozni a különleges pillanatok megünnepléséhez

 • a gyász feldolgozását

Betegeknek

 • nyíltan és őszintén beszélni haldoklásról, halálról

 • kommunikációs csatornát biztosítani a környezettel

 • feltárni és megörökíteni életük történetét és szellemi örökségük

 • összegyűjteni az élet végével kapcsolatos terveket: hol szeretne lenni, hogyan legyen berendezve a tér (fények, illatok, hangok), látogatók fogadása és kérések feléjük

 • megtervezni és megvitatni az életvégi gondozás lehetőségeit

 • a haldokló búcsúzási szertartással, temetéssel kapcsolatos kívánságainak megalkotásában, megvalósításában.

 • koncentrált jelenléttel gyakorlati, érzelmi, lelki és spirituális szinteken

Tudatosan gondolkodóknak

 • Gyakorlatokat, tanácsokat ad az életvégi tervezéshez.

Complete Architecture Services

From concept to completion, our architecture services use the latest technology and techniques to deliver exceptional results.

Lifestyle-Enhancing Design

Our architecture services take into consideration your lifestyle and preferences to create spaces that are both beautiful and functional.

white concrete building during daytime
white concrete building during daytime
white concrete building during daytime
white concrete building during daytime
A curved facade covered in white latticework
A curved facade covered in white latticework
Collaborative Design Services

We work collaboratively with our clients throughout the design process to ensure their vision is realized in the final product.

Gyászfeldolgozás

A veszteség életünk minden területén jelen van: elveszítjük hozzátartozóinkat, szeretteinket, kiskedvencünket. Elveszítünk munkahelyet, ügyfelet, egy szerelmet, akiben a jövőt láttuk, amibe annyi energiát fektettünk, vagy egy álom foszlik szerte.

A veszetségek során mindig egy gyászfolyamat zajlik le bennünk, mely tele van útvesztőkkel, érzelmi hullámvasutakkal, és ahogy haladunk előre, úgy bukkanhatnak fel újabb, nem várt akadályok. Mikor már azt gondolnánk, hogy egy veszteséget feldolgoztunk, megtanultunk vele együtt élni, jön valami, ami megint felszakítja a sebeinket.

Egyéni gyászkísérőként a feltétel nélküli elfogadást, a meghallgatást, a támogatást kínálom, mellyel szolgálom, hogy az ügyfelem megértse és elfogadja a benne zajló érzelmi folyamatokat. Segítek megtalálni a legmegfelelőbb utat ahhoz, hogy a fájdalom helyét a szeretet, a hála, és az emlékezés vegye át. Olyan együttlétet biztosítok ügyfeleim számára, amely során a teljes elfogadás és bizalom jelenik meg: érzelmek, gondolatok, vélemények megosztása. Együttmáködésünk során enyhüknek a rossz érzések, a bűntudatot. Segítek a gyásszal járó érzelmi káoszban történő eligazodásban, azok tudatosításában, elfogadásában.

A gyászcsoportok a sorstári közösség erején alapulnak, a biztonságos teret egymás elfogadás és az együttérzés adja. A gondolatok szabadon kifejezhetőek és megoszthatóak minden résztvevő számára.

tree swing on hill during daytime
tree swing on hill during daytime

A gyász természetes, ha veszteség ér valakit. A gyász megélése és a gyászfeldolgozás folyamata azonban mindig egyedi. Nincs rá sablon, nincs egy előre meghatározott forgatókönyv és időrend. Nincs meghatározva az sem, hogy milyen érzelmek kísérik, hiszen a fájdalom mellett számos más érzelem is társulhat: magány, kilátástalanság, bizonytalanság, de akár megkönnyebbülés, hála vagy akár bűntudat is.

Érzelmeink kavalkádja elbizonytalaníthat bennünket a gyászfeldolgozásban. Pont amikor a leggyengébbnek érezzük magunkat, várja el a környezet, hogy erősek legyünk, mikor támaszra lenne szükségünk, kell nekünk támaszt nyújtani.